Ga terug naar overzicht

Donderdag 23 maart vond in het Technova College in Ede de eerste bijeenkomst van GPA CONNECT! plaats. Vertegenwoordigers van de HAN-lectoraten Leren en lesgeven met ict en Beroepsgerichte didactiek en van de zeven mbo’s die zijn aangesloten bij de Gelderse Professionaliseringsagenda (GPA) kwamen samen om de verschillende ontwikkelingen en projecten binnen het samenwerkingsverband te delen. In het bijzonder gingen de aanwezigen het gesprek aan met elkaar over de vraag: hoe kunnen de kennisgroepen Leren en lesgeven met ict en Beroepsgerichte didactiek samen optrekken in het kader van vernieuwend onderwijs binnen het mbo?

Leest het volledige artikel hier: Terugblikken en vooruitkijken bij GPA CONNECT: van kennis naar impact – iXperium

 

Kennisgroep

Beroepsgerichte didactiek

Het bewust inzetten van beroepsgerichte didactiek maakt het onderwijs in het mbo interessant en beroepsspecifiek. Hierdoor kunnen de mbo’s zich onderscheiden. In het mbo willen we studenten voorbereiden op het toekomstig beroep, rekening houdend de veranderende wereld. Flexibel onderwijs, dicht bij de arbeidsmarkt waar we voor opleiden is hierbij van belang.

Meer informatie

Kennisgroep

Leren en lesgeven met ICT

Het bewust inzetten van ICT in het onderwijs stelt mbo-instellingen in staat krachtig onderwijs vorm te geven. Om te zorgen dat docenten zichzelf voldoende bekwaam voelen om ICT in het onderwijs in te zetten zet de kennisgroep een breed scala van activiteiten in voor het ontwikkelen van kennis en het ondersteunen van de competentieontwikkeling van docenten. 

Meer informatie