Ga terug naar overzicht

 

 Online Meetup Opleiden-Professionaliseren-Innoveren

 Op dinsdag 29 september jl. werd er een online kennisdelingsevenement georganiseerd rondom het thema Leren-Professionaliseren-Innoveren. Met vakkundige sprekers en betrokken partners was het een zeer inspirerend evenement.

De bijeenkomst werd geopend met een boeiend interview met Marijke Kral(lector, HAN) over ‘Van noodgedwongen afstandsonderwijs naar beter onderwijs met ICT (of toch niet?)’en Anja Hagenaars (directeur, ROC Nijmegen) over ‘Beroepsonderwijs in een hybride leeromgeving’. Mooie inzichten en heel veel stof tot nabespreken voor de deelnemers!

Vervolgens kon een ieder kiezen voor een breakoutsessie van zijn of haar gading. De onderwerpen waren zeer divers, kennis en ervaring werden uitgewisseld. Er ontstonden bovendien enthousiaste discussies.

Al met al een interessante bijeenkomst waar samen leren en delen centraal stond.

De Meetup werd georganiseerd door de Gelderse mbo’s, HAN en de MBO Onderzoekswerkplaats Gepersonaliseerd leren.

Kennisgroep

Beroepsgerichte didactiek

Het bewust inzetten van beroepsgerichte didactiek maakt het onderwijs in het mbo interessant en beroepsspecifiek. Hierdoor kunnen de mbo’s zich onderscheiden. In het mbo willen we studenten voorbereiden op het toekomstig beroep, rekening houdend de veranderende wereld. Flexibel onderwijs, dicht bij de arbeidsmarkt waar we voor opleiden is hierbij van belang.

Meer informatie

Kennisgroep

Leren en lesgeven met ICT

Het bewust inzetten van ICT in het onderwijs stelt mbo-instellingen in staat krachtig onderwijs vorm te geven. Om te zorgen dat docenten zichzelf voldoende bekwaam voelen om ICT in het onderwijs in te zetten zet de kennisgroep een breed scala van activiteiten in voor het ontwikkelen van kennis en het ondersteunen van de competentieontwikkeling van docenten. 

Meer informatie