Ga terug naar overzicht

De afgelopen maanden zijn de deelnemers van de Kennisgroep responsief beroepsonderwijs bij elkaar in de organisaties gaan kijken, of hebben een afspraak gemaakt om dit in de komende periode te gaan doen.
Voorafgaand heeft iedereen een menukaart aan elkaar gepresenteerd, aan de hand daarvan zijn de afspraken met elkaar gemaakt. Onlangs hebben we hierover al een korte update aan elkaar gegeven.

Om al deze ervaringen te kunnen bundelen, delen en vasthouden zullen we deze komend jaar verzamelen in een receptenboek.

 

Kennisgroep

Beroepsgerichte didactiek

Het bewust inzetten van beroepsgerichte didactiek maakt het onderwijs in het mbo interessant en beroepsspecifiek. Hierdoor kunnen de mbo’s zich onderscheiden. In het mbo willen we studenten voorbereiden op het toekomstig beroep, rekening houdend de veranderende wereld. Flexibel onderwijs, dicht bij de arbeidsmarkt waar we voor opleiden is hierbij van belang.

Meer informatie

Kennisgroep

Leren en lesgeven met ICT

Het bewust inzetten van ICT in het onderwijs stelt mbo-instellingen in staat krachtig onderwijs vorm te geven. Om te zorgen dat docenten zichzelf voldoende bekwaam voelen om ICT in het onderwijs in te zetten zet de kennisgroep een breed scala van activiteiten in voor het ontwikkelen van kennis en het ondersteunen van de competentieontwikkeling van docenten. 

Meer informatie