Heb jij vragen over de Werkplaats of wil je weten hoe een detachering werkt?  Kijk of jouw vraag hieronder bij staat. Is dat niet het geval, stel deze dan aan jouw HR afdeling.  Wij helpen je graag verder.  

 1. Wat houdt detachering in?
  Een detachering is een juridische constructie, waarbij een medewerker tijdelijk wordt uitgeleend aan een andere organisatie. Formeel blijft de medewerker in dienst bij de uitlenende organisatie. Gedurende de detachering vergoedt de ontvangende organisatie de loonkosten aan de uitlenende werkgever. Organisaties gebruiken detachering in toenemende mate om mobiliteit en loopbaanontwikkeling te stimuleren.

 

 1. Behoud ik mijn aanstelling als ik tijdelijk bij een andere school ga werken?
  Indien je een vaste aanstelling hebt bij één van de aangesloten Gelderse mbo’s en je gaat tijdelijk werken voor een andere school, dan behoud je je rechtspositie zoals vermeld in je arbeidsovereenkomst.

 

 1. Wie gaat mijn huidige taken overnemen?
  De leidinggevende bepaalt hoe en of de functie tijdelijk wordt waargenomen. Het kan zijn dat een aantal taken anders belegd worden. De HR adviseur denkt mee in oplossingen voor een optimale teambezetting.  Jouw tijdelijke vertrek kan immers ook weer kansen bieden voor anderen om te groeien in hun rol.

 

 1. Wat als ik niet voldoe aan alle gevraagde vereisten in de advertentie?
  De insteek van de Werkplaats is om kansen te vergroten voor interne medewerkers. Dat betekent dat indien jij aan de essentie van de vereisten voldoet, we kijken hoe het passend is te maken. Uiteraard moeten alle betrokken partijen het hier over eens zijn en moet daar ook ruimte voor zijn. Vooral bij projecten/klussen is er vaak meer maatwerk mogelijk. Houd die dus goed in de gaten.

 

 1. Ik heb gereageerd op een vacature. Zijn mijn gegevens inzichtelijk voor anderen?
  Indien je reageert op een vacature word je doorgelinkt naar de internetpagina waar de vacature gepubliceerd staat. Er worden dus geen gegevens op deze website bewaart.

 

 1. Waarom zie ik geen zoekfunctie in de Werkplaats?
  Dat is een bewuste keuze. De Werkplaats is geen gewone vacaturesite. Insteek is dat we je aanmoedigen te kijken naar de mogelijkheden. Dat zal nog sterker worden als straks de expertise uitgevraagd wordt in projecten/klussen. Zodra die gereed zijn kun je ‘filteren’. Er zijn drie filters in de Werkplaats. Vacatures, Klus/Project en Talent. Handig als je bijvoorbeeld leidinggevende bent en je zoekt expertise voor een project.

 

 1. Wat is het verschil tussen een vacature en een klus/project?
  Op dit moment zijn alleen de vacatures beschikbaar. Verwachting is dat in het najaar ook de klussen en projecten beschikbaar komen in de Werkplaats. Zie onderstaand overzicht voor een uitwerking van de verschillen tussen een Klus/Project en een (tijdelijke) vacature.

 1. Ik zie dat de vacature ook extern uitstaat. Hebben medewerkers van de Gelderse mbo’s een voorrangspositie?
  Formeel gaan medewerkers van de Gelderse mbo’s niet voor op extern geïnteresseerden. Interne medewerkers hebben wel een streepje voor bij  gelijke geschiktheid. Met elkaar willen we immers zorgen dat we kansen bieden voor ontwikkeling en doorstroom.