De ‘Werkplaats Gelders MBO’  stimuleert de uitwisseling van medewerkers tussen scholen. Door meer kansen te bieden en door drempels voor een tijdelijke uitstap te verlagen. Lees hier hoe we dat doen!

Waarom een ‘Werkplaats Gelders MBO’?

Of het nu om bedrijven in de regio gaat, om trends en ontwikkelingen in de samenleving, onze studenten of jouw beeld van de ideale baan; alles verandert. En daarmee verandert ook het onderwijs en hoe we dat organiseren. Door slim onze expertise in te zetten, organiseren we het mbo-onderwijs in lijn met alle veranderingen om ons heen. Dat biedt ook kansen voor medewerkers. Juist door het talent van onze medewerkers de ruimte te geven, ontstaan nieuwe mogelijkheden en blijft het mbo een aantrekkelijke sector om in te werken.

Voor wie is de Werkplaats?

De Werkplaats is voor jou als medewerker van een van de Gelderse mbo’s.
Je wilt best eens iets anders doen. Maar je wilt ook je huidige aanstelling behouden. Dat snappen wij.

Tijdelijk een andere klus oppakken heeft zo z’n voordelen. Omdat het een klus is waar je goed in bent en energie van krijgt bijvoorbeeld. Of omdat je jezelf wilt ontwikkelen en wilt doorgroeien. En misschien omdat andere werkzaamheden op dit moment even beter passen bij je privésituatie. Maar hoe pak je dat slim aan? En waar vind je die leuke klus? In de Werkplaats! Daar komen vraag en aanbod van de Gelderse mbo’s bij elkaar.

Om de drempel te verlagen en het je makkelijker te maken hebben de HR-afdelingen van de Gelderse mbo’s een aantal afspraken gemaakt om een tijdelijke uitstap naar een andere functie, klus of project te ondersteunen. Die leggen we vast in een detacheringsovereenkomst. Dat is duidelijk voor jou, je leidinggevende en je team.

Wil jij:

 • Je horizon verbreden
 • Je talent ontwikkelen
 • Je expertise inzetten

…neem dan een kijkje in de Werkplaats, daar staan de leukste vacatures in de Gelderse mbo’s voor je klaar. Door tijdelijk een ander team te versterken werk je mee aan professionalisering, kennis delen en samenwerken binnen de Gelderse mbo’s.

Hoe werkt de ‘Werkplaats Gelders MBO’?

De Werkplaats bestaat uit drie onderdelen:

 1. Vacatures
  De vacatures die kansen bieden voor jou als interne medewerker vind je terug op de Werkplaats. Wil jij liever alle vacatures zien? Ook dat kan. Per school kun je deze in het overzicht hieronder bekijken.

  Alle vacatures
 1. Klus/project zoekt expertise (in ontwikkeling, najaar gereed)
  Klussen en projecten vragen om een specifieke expertise voor een beperkte tijd (dagen/uur per week). Een mooie kans om jouw talent in te zetten en verder uit te bouwen.
 1. Talent zoekt uitdaging (in ontwikkeling, najaar gereed)
  Doe jij een master en zoek je een team waar je onderzoek kunt doen? Heb jij een expertise die je graag vaker in wilt zetten? Op de ‘Werkplaats Gelders MBO’ breng je deze (anoniem) in beeld en krijg je bericht als iemand interesse heeft.

tip: Wil jij geen kans missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse Werkplaats alert. Zo krijg je iedere week een update van vraag en aanbod op de Gelderse mbo’s.

Veelgestelde vragen

 

Informatie voor leidinggevenden

 

 ‘Werkplaats Gelders MBO’: Wie doet er mee?